Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο
Κατασκευή Κατασκευών Πλαστικών
Jun 21, 2017

Χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: 1, εξώθηση: επεξεργασία πλαστικού, επίσης γνωστή ως εξώθηση, μη καουτσούκ μηχανή εξώθησης στη χρήση της υδραυλικής πίεσης στο ίδιο το καλούπι, η εν λόγω εξώθηση εκτός πίεσης. Αναφέρεται στο υλικό μέσω του βαρελιού εξώθησης και ο ρόλος του κοχλία, ενώ από το θερμοπλαστικό, ενώ ο κοχλίας προς τα εμπρός, συνεχή μέσω της μύτης και έκανε μια ποικιλία προϊόντων εγκάρσιας τομής ή ημιτελικά προϊόντα, μια μέθοδο επεξεργασίας. 2, χύτευση με έγχυση: επίσης γνωστή ως χύτευση με έγχυση, είναι μια χύτευση με έγχυση και η μέθοδος χύτευσης. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου χύτευσης μέσω έγχυσης είναι η ταχύτητα παραγωγής, η υψηλή απόδοση, η λειτουργία μπορεί να αυτοματοποιηθεί, οι χρωματικές ποικιλίες, το σχήμα μπορεί να είναι απλό έως πολύπλοκο, το μέγεθος μπορεί να είναι μεγάλο σε μικρό, και το μέγεθος του προϊόντος είναι ακριβές, Προϊόν, μπορεί να αποτελέσει σύνθετα μέρη, χύτευση με έγχυση για ένα μεγάλο αριθμό παραγωγής και το σχήμα των σύνθετων προϊόντων, όπως η επεξεργασία χύτευσης.

1. Η διαδικασία κατασκευής πλαστικών προϊόντων, δηλαδή η διαδικασία χύτευσης πλαστικών φιαλών, αναφέρεται στο εργοστάσιο συνθετικής ρητίνης κατασκευασμένο από πολυμερές κατασκευασμένο από την τελική διαδικασία πλαστικών προϊόντων. 2. Μέθοδοι επεξεργασίας (και επεξεργασία πλαστικών) περιλαμβάνουν: χύτευση με συμπίεση (χύτευση με εξώθηση), εξώθηση (εξώθηση), χύτευση με έγχυση (χύτευση με έγχυση), χύτευση με εμφύσηση (κοίλη χύτευση), κύλιση κ.ο.κ. Λεπτομερής διαδικασία παραγωγής: χύτευση με συμπίεση: χύτευση ή συμπίεση. Η συμπίεση χρησιμοποιείται κυρίως για φαινολική ρητίνη, ρητίνη ουρίας-φορμαλδεΰδης, ακόρεστη ρητίνη πολυεστέρα και άλλη θερμοπλαστική πλαστική χύτευση. Εξώθηση: Η εξώθηση είναι η χρήση ενός εξωθητήρα (εξωθητήρα) για τη συνεχή θέρμανση της ρητίνης μέσω του καλουπιού, εξώθηση του επιθυμητού σχήματος του προϊόντος. Εξώθηση μερικές φορές επίσης θερμοσκληρυνόμενη πλαστική χύτευση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αφρό Από τη χύτευση. Η εξώθηση είναι το πλεονέκτημα της εξώθησης μιας ποικιλίας σχημάτων προϊόντων, υψηλής αποδοτικότητας στην παραγωγή, μπορεί να αυτοματοποιηθεί, συνεχή παραγωγή? Το μειονέκτημα είναι ότι τα θερμοσκληρυνόμενα πλαστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως σε αυτή τη μέθοδο επεξεργασίας, το μέγεθος του προϊόντος που είναι επιρρεπές σε προκατάληψη. Χύτευση με έγχυση: Χύτευση με έγχυση. Η χύτευση με έγχυση είναι η χρήση μηχανής χύτευσης με έγχυση (ή μηχανή έγχυσης) που θα θερμοπλαστικό τήγμα υπό υψηλή πίεση μέσα στο καλούπι με ψύξη, η σκλήρυνση του προϊόντος που λαμβάνεται με χύτευση με έγχυση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θερμοσκληρυνόμενα πλαστικά και χύτευση αφρού. Τα πλεονεκτήματα της χύτευσης με έγχυση είναι η ταχύτητα παραγωγής, η υψηλή απόδοση, η λειτουργία μπορεί να αυτοματοποιηθεί, μπορεί να διαμορφώσει το περίπλοκο σχήμα των εξαρτημάτων, ειδικά για μαζική παραγωγή. Μειονεκτήματα είναι το υψηλό κόστος του εξοπλισμού και των καλουπιών, τον καθαρισμό μηχανήματος χύτευσης με έγχυση πιο δύσκολη

Χύτευση με εμφύσηση: κοίλη χύτευση με εμφύσηση ή κοίλη χύτευση. Η χύτευση με εμφύσηση είναι μια μέθοδος φουσκώματος ενός θερμού ρητινικού συμπλέγματος που είναι κλεισμένο σε ένα καλούπι μέσα σε ένα κοίλο προϊόν μέσω της πίεσης του πεπιεσμένου αέρα. Η χύτευση με εμφύσηση περιλαμβάνει τόσο την εμφυσημένη μεμβράνη όσο και το εμφυσημένο κοίλο προϊόν. Τα προϊόντα φιλμ, όλα τα είδη μπουκαλιών, βαρελιών, γλάστρων και παιδικών παιχνιδιών, όπως τα παιχνίδια. Το κυλίνδρισμα είναι η επεξεργασία της ρητίνης και των διαφόρων προσθέτων με την επεξεργασία (ζύμωση, διήθηση κλπ.) Και κατόπιν επεξεργασία σε φιλμ ή φύλλο με Το κενό δύο ή περισσότερων διαμετρικά αντίθετων κυλίνδρων χαλκού του κυλίνδρου, που ακολουθείται από ξεφλούδισμα από τον κύλινδρο του κυλίνδρου και κατόπιν με ψύξη μίας μεθόδου χυτεύσεως. Η κυλίνδριση χρησιμοποιείται κυρίως για τη μέθοδο χύτευσης ρητίνης πολυβινυλοχλωριδίου, μπορεί να παράγει λεπτό φιλμ, φύλλα, φύλλα, τεχνητό δέρμα, πλακάκια δαπέδου και άλλα προϊόντα. Αφρώδη υλικά (PVC, PE και PS, κ.λπ.) με την προσθήκη του κατάλληλου παράγοντα φουσκώματος, έτσι ώστε η διαδικασία της πλαστικής μικροπορώδους δομής. Σχεδόν όλα τα θερμοσκληρυνόμενα και τα θερμοπλαστικά μπορούν να κατασκευαστούν από αφρό. Σύμφωνα με τη δομή των κυττάρων διαιρείται σε αφρό ανοικτού κυττάρου (αισθάνονται οι περισσότεροι από τους πόρους που συνδέονται μεταξύ τους) και αφρός κλειστού κυττάρου (η μεγάλη πλειοψηφία των πόρων είναι χωριστά μεταξύ τους), η οποία είναι κυρίως από τη μέθοδο παρασκευής Σε χημικό αφρό, Και μηχανικό αφρισμό)